Cametes Teatre neix l'any 2014 sota la direcció de Roser Guasch Garrofé, la qual vol endinsar-se dins del món de la dramatúrgia i la direcció escènica, aportant el seu punt de vista en el món del teatre de text.

La companyia es crea amb el propòsit de fer un teatre d’autor, proper i intimista, on el què es prioritza és l’interpretació per sobre d’altres vessants de l'escena. En un espai també proper i íntim, l’espectador se sent observador involuntari de la vida aliena amb històries i textos frescos, dinàmics i plens de vida, fins al límit de la improvisació.​

Amb aquest propòsit de crear històries quotidianes, on la línia de la realitat i la ficció és molt fina i per tant, la identificació per part de l’espectador és ben viva, va néixer la seva trilogia composada per La Capsa de Cafè, Comiat i Mireta Tancada.

La Roser, des d'un inici, ha buscat la complicitat de les actrius Gemma Castell, Aitana Giralt, Clara Olmo i Ares Piqué per tirar endavant aquest projecte.

Roser Guasch Pallassa, actriu i professora de teatre, especialista en Clown. Graduada en Art Dramàtic a l’Aula de Teatre de Lleida i formada en clown amb Merche Ochoa, Alex Navarro i Caroline Dream, Pablo Punik, Virginia Aimaz, Sophie Gatzel i a la Bont’s school de Eivissa. Continua els seus estudis teatrals a diferents escoles teatrals de Barcelona: El Timbal, Berty Tovias i Pa’ Tothom. Ha treballat amb les companyies lleidatanes El Sidral, Magrae Teatre i La Remoreu. Membre fundadora de la companyia Cametes Teatre on realitza teatre de creació i experimenta com a dramaturga i directora. 

Ares Piqué Actriu, docent i directora teatral. Llicenciada per l’Institut del teatre de la diputació de Barcelona-especialitat de text. Amplia la formació al Rose Bruford College de Londres i l’Scuola Europea dell arte dell atore a San Miniato. Com a actriu ha treballat en més d’una vintena d’espectacles sota les ordres de Carme Portacelli, Pep Pla, Norbert Martinez, Lluis Graells, entre altres, i amb companyies com El Sidral, ZumZum Teatre o La companyia del Princep Totilau i també és membre fundador de les companyies LaDonaBarbuda Teatre i LesMus Teatre.

Clara Olmo Actriu i cantant formada en els estudis d’Art dramàtic a l’Aula de Teatre de Lleida. També es forma a l’escola La Riereta, i cursa diferents monogràfics tant a Barcelona com a Madrid. Al 2007 inicia la seva carrera al Centre de Titelles de Lleida, on realitza diferents muntatges amb coproduccions d'instituions com el Palau de la Música Catalana. Amb d'altres companyies participa en muntatges com Tirant lo Blanc o Las aventuras de Tom Saywer, o recentment en Delicatessen, de La Remoreu i Joan Ollé. En l'àmbit musical, forma part o col·labora amb grups musicals com Pastorets Rock, Grup Acapulco o Cronistes, entre d'altres.

Gemma Castell Actriu i docent. Formada en els estudis d’Art Dramàtic a l’Aula de Teatre de Lleida, graduada en Tècnica Meisner de Javier Galitó-Cava i en el Postgrau en Teatre i Educació de l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha participat en diversos espectacles teatrals dels quals destaquen Després de la pluja de Sergi Belbel, dirigit per Marc Montserrat i produït per Zinc Teatre i l’Aula de Teatre. Ha sigut actriu becada en el Laboratori Transformer Vaca 2015: El camí del colibrí, dirigit per Yanina Marini i Laura Freijo. Destaca la seva participació en els films En otra vida de Toni Villazan (Zolen Films), Noa de Jordi Celma (Curtis Myfilm) i Venki de Miquel Abella entre d’altres.

Aitana Giralt Actriu formada en els estudis d’Art Dramàtic de l’Aula de Teatre de Lleida i graduada en Tècnica Meisner de Javier Galitó – Cava. Des de llavors, ha participat com a actriu en diferents muntatges teatrals dels quals destaquen Després de la pluja de Sergi Belbel, dirigit per Marc Montserrat i produït per Zinc Teatre i l’Aula de Teatre, o diferents muntatges amb la Cia Campi qui Pugui i el Centre de Titelles de Lleida. També destaca la seva participació en els curtmetratges Las flores crecen en la sombra de Guillem Atienza, Megalomania de Dennis Siemon Ros o Lia de Marta Viña, entre d'altres.